Advertise on warmetal.nl!
Click for more information
about advertising here.

Did you find this website useful? Did I save you a lot of time?
Please consider donating to support this site:

 

Gerecht: Tapas: Spinazie Pasteitjes

Empanadas de espinacas - Spinazie-pasteitjes

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 50 gr. fijgehakte chorizo
  • 500 gr verse spinazie (fijngesneden)
  • zout
  • peper
  • bladerdeeg
  • 1 ei (losgeklopt met 1 el water)

Bereiding

  • Verhit wat olie in een pan op een middelmatig vuur.
  • Voeg knoflook en chirizo toe en bak het gedurende 1-2 minuten.
  • Schep de spinazie erdoor en laat het geheel bakken tot de spinazie geslonken is.
  • Schep de pimiento erdoor.
  • Laat het mensel afkoelen en uitlekken (eventueel overtollig vocht eruit drukken).
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Steek uit de plakjes bladerdeeg cirkels van ong. 10 cm.
  • Schep wat van het spinaziemengesl op een helft van het rondje bladerdeeg.
  • Vouw het deeg dicht en druk de rand goed aan met een vork.
  • Laat de empanadas in de koelkast rusten.
  • Verwarm de oven op 225ºC.
  • Leg de empanadas op een bakblik en strijk ze in met het eimengsel.
  • Plaats de empanadas gedurende 5-6 minuten in de hete oven.
  • Dien direct op!

Discussion

Enter your comment:
 
tapasspinaziepasteitjes.txt · Last modified: 2010/04/02 20:20 (external edit)