Advertise on warmetal.nl!
Click for more information
about advertising here.

Did you find this website useful? Did I save you a lot of time?
Please consider donating to support this site:

 

Graspop 2008

Afgelopen zaterdag ben ik naar graspop geweest, in Belgë. Alhoewel het festival drie dagen duurt ben ik maar één dag geweest, wat voor mij voor het eerst was. Mijn lieftallige vriendin was zo lief om een dagkaartje voor me te kopen omdat ik eigenlijk niet van plan was om te gaan. Het geluid was dit jaar niet zo fantastisch, maar dat is redelijk normaal op graspop. Overigens, weten jullie dat ze grimbergen schenken op graspop? Grimbergen dubbel wel te verstaan… prima!

De bands die ik heb gezien:
Hollenthon, death metal met wat melodieuze synthesizers eronder, die overigens niet live werden gespeeld. Dat vind ik dan altijd wel weer jammer. De band zelf was goed, maar wel veel van hetzelfde, zodan het aan het eind een beetje begon te vervelen.

Sonata Arctica, frisse powermetal, ik vind ze erg goed, alhoewel de start niet zo was. Gelukkig werd dat aan het eind goed gemaakt, en dat heeft dan tot gevolg dat je uiteindelijk helemaal blij wegloopt. Fullmoon op graspop 2008:

Iced Earth, powermetal up your ass! Met de oude zanger, Matt Barlow, weer terug on stage, en hij is het niet verleerd. Wat een verschrikkelijk goede zanger is dat toch, en Jon Schaffer kan er ook nog steeds wat van. Gelukkig speelden ze zowel oud als nieuw werk door elkaar, wat het extra jammer maakte dat ze maar een uur mochten spelen. Deze band heeft zoveel goede muziek gemaakt, en ik mistte dan ook wel een aantal nummers. Wat me wel opviel was dat Matt ook het werk wat niet voor hem geschreven is goed kon zingen. Deze week spelen ze ook nog op MetalCamp2008, gelukkig anderhalf uur dan, en dan zal ik er ook zeker weer bijzijn.
melancholy op graspop 2008:

My Dying Bride, death/doom metal, en helaas niet echt de moeite waard. Ik vind het al niet zo fantastisch, maar ze speelden heel tam, gelukkig was m'n vriendin het daarmee eens en stelde ze zelf voor om na een kwartiertje weg te gaan. Wat een vrouw!

Kiss, ook zij waren er weer. Ze speelden nog beter dan op ArrowRockFestival2008, wel raar dat op het programma stond dat ze maar anderhalf uur zouden spelen, maar dat het twee uur werd. Wat wel erg jammer was, is dat ze de exact zelfde show speelden als op Arrow. Je zou zeggen dat ze genoeg materiaal hebben om af en toe wat anders te spelen.

Discussion

Enter your comment:
 
graspop2008.txt · Last modified: 2010/04/02 20:20 (external edit)