Advertise on warmetal.nl!
Click for more information
about advertising here.

Did you find this website useful? Did I save you a lot of time?
Please consider donating to support this site:

 

Bier: La Trappe: Isid'or

La Trappe Isid'or is een ongefilterd Trappistenbier met een mooie symbolische waarde. Bevat 7,5% alcohol.

Isid'or is vernoemd naar broeder Isidorus, de eerste brouwer van abdij O.L.V. van Koningshoeven. In eerste instantie werd dit jubileumbier gebrouwen ter gelegenheid van het 125-jarige bestaan van de Trappistenbrouwerij in 2009. Isid'or werd echter zo goed ontvangen dat abt Bernardus heeft besloten om dit Trappistenbier in het vaste assortiment op te nemen. Dit lichtzoetig amberbier met karamelnote is ongefilterd, vol en zacht bitter van smaak en heeft een fruitige afdronk.

7,5% alcohol, schenktemperatuur 10-14 °C

Brouwerij De Koningshoeven

Bierbrouwerij de Koningshoeven, de enige Trappistenbrouwerij van Nederland. Hier worden in samenwerking met de monniken van abdij O.L.V. van Koningshoeven alle La Trappe bieren ontwikkeld en gebrouwen.

Trappist

Wereldwijd zijn er slechts zeven Trappistenbieren die het logo Authentic Trappist Product mogen voeren. Zes hiervan komen uit België, één uit Nederland en dat is La Trappe. Alleen als het bier binnen de muren van een Trappistenklooster onder het toezicht en de verantwoordelijkheid van de monniken gebrouwen wordt, mag het de naam ‘Trappistenbier’ dragen.

Volgens de regels van de Internationale Vereniging Trappist (IVT) zijn de voorwaarden om de naam “trappist” te mogen dragen de volgende:

  1. Het product moet door of onder toezicht van de kloostergemeenschap worden gebrouwen.
  2. Het product moet binnen de muren van de abdij worden gebrouwen.
  3. Het grootste deel van de winst moet aan sociale werken worden besteed.

Discussion

Enter your comment:
 
bierlatrappeisidor.txt · Last modified: 2011/02/18 16:26 by sjoerd